Stadskoraal

Dit jaar februari kwam conceptalbum Stadskoraal uit. Een muzikaal retourtje naar een onderwaterwereld waarin iedereen in een eigen aquarium leeft. Deze metafoor werd een maand later een bizarre realiteit. 


Om 2020 af te sluiten brengen we binnenkort een live video van ‘Kompas’ uit, één van de nummers van Stadskoraal. Tot het zo ver is, hier nog een keertje een sprong in het diepe:

‘Stadskoraal van Milou Mignon is een dark Disney sprookje waarin de mensheid is verworden tot scholen vissen die niet alleen langs elkaar heen zwemmen, maar ook nog eens in hun eigen aquarium. Helemaal uitzichtloos is de situatie niet. In geval van nood kan altijd nog het glas worden gebroken. ‘Zelden heeft een dystopische popopera zo geruststellend geklonken. Of zo weelderig en welluidend. Niet alleen beheerst Milou haar taal, haar melodieën zijn ook betoverd mooi. En wat kan ze zingen!

Als een sirene lokt ze je haar onderwater wereld in. De muziek borrelt als luchtbellen, weerkaatst als de zon op de golven en wiegt als een vissersbootje in een kalme baai. Je zou er bijna lyrisch van worden. Soms dreigen er donkere wolken boven haar eigentijdse Atlantis, maar als ze je dan uitnodigt om samen een bootje van papier te maken, zit er niks anders op dan je schoenen en sokken uit te trekken en met haar in zee te gaan.’ Album recensie door Flip van der Enden.

Het album is verkrijgbaar als boekje (+downloadlink van de muziek) met illustraties van Tessa van Vuren. Prijs is €10 incl. verzendkosten.